Ongedierte Preventie

Waarom is preventie zo belangrijk?

  • Als we van te voren preventieve maatregelen nemen in de woning, bedrijf of wat voor object dan ook, dan kan men de kans op ongedierte op een enorme manier reduceren, mits men deze maatregelen weet vol te houden en te continueren.
  • Als men het ongedierte "buiten" kan houden scheelt dit vervuiling van woning of pand, aangevreten etenswaren (dozen en verpakkingen), verminderde kans op overbrengen van ziektes/bacteriën door b.v. muizen, ratten, zilvervisjes die door uitwerpselen en dergelijke onze etenswaren infecteren, knaagschade aan meubels, stoffen, balken en kabels (kans op kortsluiting en dus brand) enzovoorts.
  • Milieu; het is het streven van de overheid om vanwege het milieu steeds minder sterke en dus schadelijke stoffen toe te laten ten behoeve van de bestrijding van ongedierte. Dit houdt in dat het accent meer en meer ligt op de wering van plaagdieren en het uitvoeren van preventieve maatregelen dan op het langdurig werken met giftige stoffen om de plaag te stoppen of te verhelpen.

Er wordt door de bestrijdingstechnicus dus vaker gelet op zaken als hygiëne, bouwtechnische mankementen of eventueel toe te passen maatregelen en/of aanpassingen zoals bijvoorbeeld roosters plaatsen, het afdichten van gaten en kieren, drangers op deuren, de toestand van het riool en andere afvoersystemen, etenswaren opbergen in goed afsluitbare trommels, in magazijnen voorraden opslaan op pallets en/of stellingen en dus niet los op de grond en ga zo maar door.

De ligging en de directe omgeving van het object zijn belangrijk; ligt er geen zwerfvuil, hoe is de locatie van het pand..staat het midden in de stad of op een open veld of staat het in de directe omgeving van water, zijn er tuinen rondom het object of is er veel onkruid, is er een strook straatwerk of grind rondom het object om ratten te weren..kortom teveel zaken om op te noemen, maar waar wel op gelet moet worden en zonodig aangepakt moeten worden. Ook hier wordt een plan van aanpak gemaakt met korte en lange termijn doelen, afhankelijk van de prioriteiten die gesteld worden.

Meer informatie over ongedierte preventie?

Bel (0598-851878) dan met Gilbert Braster van Wilca Systems of vul het formulier in.